In de regio

Als gast van Roermond City Marina hoeft u nooit ver te gaan als het gaat om de invulling van belangrijke zaken, zoals boodschappen doen, pinnen, werkzaamheden aan de boot of tanken. In Herten vindt u vrijwel alle belangrijke voorzieningen op loopafstand, zoals een supermarkt, bakker, slager, bank, tankstations (voor auto én boot) en postkantoor.

Roermond is allesbehalve een saaie stad. Historie, bourgondisch genieten en meer dan uitgebreid shoppen: Roermond is uitgegroeid tot een absolute topbestemming voor een dagje uit. Het centrum van Roermond ligt op enkele kilometers van Roermond City Marina in herten en Roermond Beach in Roermond. Maar ook vanuit Stevensweert Marina en Stevensweert Beach is het helemaal niet ver rijden naar het hart van deze mooie stad. Twijfel niet en trakteer uzelf op een bezoek aan Roermond.

Aan de oevers van de Maasplassen nabij Roermond ligt het kleine dorp Herten, al meer dan duizend jaar vervlochten met het water. Een typisch Limburgs plaatsje, met gastvrije inwoners en een gezellige kern. Vanuit Herten bent u binnen enkele minuten aan de oevers van de Maas, waar u prachtig kunt wandelen. Daarnaast zijn het nabijgelegen Ool en Merum ook erg de moeite waard. En dat op slechts enkele kilometers buiten het centrum van Roermond. Met andere woorden: In Herten ontsnapt u aan de hectiek van de stad.

Als gast van Stevensweert Marina hoeft u nooit ver te gaan als het gaat om de invulling van belangrijke zaken, zoals boodschappen doen, pinnen, werkzaamheden aan de boot of tanken. In Stevensweert vindt u vrijwel alle belangrijke voorzieningen op loop- en/of fietsafstand, zoals een supermarkt, bakker, slager, bank, tankstation, watersportzaken en een postkantoor.

Welkom in Stevensweert: Een klein, charmant vestingstadje aan de Grensmaas, gelegen temidden van een prachtige natuur. Ontdek de typisch Limburgse gastvriendelijkheid van dit plaatsje en ontdek te voet of per fiets de wonderschone omgeving van het 'Eiland in de Maas', waarop Stevensweert is gelegen. De Stevensweert Marina en Beach liggen op steenworp afstand van zowel de natuurgebieden als het dorpje zelf. Kortom: Voor onthaasting en rust moet u in Stevensweert zijn.

Echt is de schakel tussen Noord- en Zuid-Limburg en ligt op het smalste stukje van Nederland: Tussen de Belgische grens in het Westen en de Duitse grens in het Oosten ligt amper vijf kilometer. De uitgebreide en vlakke fiets- en wandelpaden rondom Echt, lenen zich uitstekend om deze internationale regio te verkennen. Geen wonder dat Echt wel eens het 'groene hart' van Limburg wordt genoemd. En bent u uitgewandeld? Neem dan een kijkje in het gezellige centrum van het stadje.

Maasgouw is een kleurrijke gemeente, die absoluut de moeite van het bezoeken waard is. Havenstadjes Maasbracht en Wessem, 'eilanddorpjes' Ohé en Laak en Stevensweert, de pittoreske plaatsjes Beegden, Linne en Heel en natuurlijk 'het Witte Stadje' Thorn: Allemaal plekken met een eigen identiteit en charme. Vanuit Stevensweert Marina en zelfs Roermond City Beach, is Maasgouw, één van de grootste gemeenten van Limburg, gemakkelijk te verkennen. Volg de Maas en laat u verrassen!