Holland Marinas | 30-09-2016
Maasresidentie Roermond
in de startblokken
Planinhoud

Maasresidentie Roermond wordt in fases gerealiseerd en zal bestaan uit 54 appartementen en 14 patiowoningen. De comfortabele appartementen, met direct uitzicht op het water, zijn verdeeld over vier appartementengebouwen. Het westelijk gelegen complex (gebouw A) bestaat uit 24 appartementen (Maas-appartementen) en de drie kleinere complexen (gebouw B, C & D) elk uit 10 appartementen (havenappartementen). Op de bovenste laag van de kleinere complexen liggen schitterende, ruime penthouses. Ten zuiden van de appartementencomplexen zijn de patiowoningen gesitueerd. Deze woningen zijn dusdanig ontworpen dat in principe volledig op de begane grond kan worden gewoond en zijn daardoor zonder meer levensloopbestendig. Aan de voorzijde van de appartementen wordt een groen plein gerealiseerd met speelvoorzieningen om het woongenot verder te vergroten.

Haven

Het bestaande Roermond City Marina maakt deel uit van het gehele plangebied en wordt ten behoeve van de integrale upgrading van het gebied gemoderniseerd. De jachthaven zal een meer open karakter krijgen en meer comfort en luxe bieden. Toekomstige bewoners met een maritiem hart kunnen een ligplaats huren. Stelt u zich eens voor, uitzicht op uw eigen boot … binnen enkele minuten bent u op het water en kunt u heerlijk varen op de Maas(plassen).

Water heeft in ieder geval een absolute aantrekkingskracht op Rob Vrancken, samen met zijn broer Maurice eigenaar van de Maasplassen bv’s. Het duo is eigenaar van verschillende jachthavens (Stevensweert en Herten) en dagstranden (Roermond Beach en Stevensweert Beach). Het neerzetten van een moderne jachthaven is al jaren een droom van Rob, die opmerkte dat de aanlegfaciliteiten in de Rosslag wel een opwaardering konden gebruiken. Daarom wordt in het project Maasresidentie Roermond (de appartementen en woningen) ook ruimte opgenomen voor het renoveren van de stadshaven. In de nieuwe plannen schuift de haven een stukje op geografisch gezien, maar blijven de 700 aanlegplekken in tact. Rob: “We gaan werken met een vernieuwend concept, allereerst enkele boxen, vervolgens zijn het ook nog eens ‘groeiboxen’. Dat betekent dat er maar één boot in een box komt te liggen. De schipper heeft dus de beide steigers tot zijn beschikking. Een fijnere ervaring, zeker op het gebied van veiligheid en ruimte. Vervolgens is er voldoende plaats in een box dat de boot kan door groeien. Daarnaast worden de steigers voorzien van Wi-Fi, 16 of 32 ampère en de modernste materialen.”

Bron: maasresidentieroermond.nl, Navenant

Meer nieuws